Önkéntes tábor Kenyában

Képek és beszámolók a Van egy téglám Kenyában projekt önkéntes táboráról.

2011. augusztus 19., péntek

Vasárnapi prédikáció a tékozló fiúról



Lukács ev. 15. 11-23.

Arra gondolhatunk a történet kapcsán, hogy milyen rossz volt a kisebbik fiú. Mennyire utálta az apját ha erre képes volt. Képzeld el, hogy az apád még él, s te odamész és ezt mondod: apa, add ide azt, ami az enyém lesz, ha meghalsz. És mit tesz az apa? Odaadja! Szerintetek ki pazarolt: a fiú? Szerintem inkább az atya.


Itt ez az üveg víz (szemlélteti). Ez a napi adag vizem. Ezt kell egész napra beosszam. Ha vigyázok rá, elég lesz a mai napra. Egy okos ember jól dönt: vigyáz a vízre, vigyáz az idejére, vigyáz az életére. De mi van ha nem ügyel? (kiönti a vizet egy lavorba) íme: ezt jelenti, ha valaki pazarol. Mára nincs több vizem. Ennyi! Nincs több!



Tudjátok kihez hasonl0t az apa? Istenhez, az Atyához, aki odaadta amije volt, az egyszülött fiát, Jézus Krisztust. Van itt egy másik történet is. Van itt közöttünk egy apa, akinek szintén 2 fia van. És a kisebbiket most fogjuk keresztelni, a kis Balázst. Egyelőre nem tudjuk milyen ember lesz a kicsi Balázsból. Ha megnő, majd lehet így szól: VAN EGY TERVEM A SAJÁT ÉLETEMMEL ÉS EZ SZERINT A TERV SZERINT AKAROK ÉLNI... És majd elkezd járni a saját útján. Egy napon - és ezért imádkozunk- találkozik egy másik úttal, jön Valaki és azt mondja: VAN EGY TERVEM AZ ÉLETEDDEL. EGY SOKKAL JOBB TERVEM, MINT AMIT TE VALAHA EL TUDNÁL KÉPZELNI. AKAROD EZT A TERVET? AKARSZ EZEN AZ ÚTON JÁRNI? NEM EGYEDÜL, HANEM VELEM! Ez a valaki az Atya.

Egyetlen dolog változtat meg minket: az amikor megértjük, Isten, a mi atyánk Jó és SZERET MINKET. A SZERETET MEGVÁLTOZTATJA AZ EMBEREKET.

Berke Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Most mar barki irhat, nem csak regisztralt tagok...

Related Posts with Thumbnails