Önkéntes tábor Kenyában

Képek és beszámolók a Van egy téglám Kenyában projekt önkéntes táboráról.

2011. augusztus 17., szerda

Próbaparti Mbitában

A keresztelőt követően pogányság lett volna dolgozni, úgyhogy jobbnak láttuk, ha bemegyünk a közeli Mbita nevű nagyobb településre szétnézni. Egy rövid sörözést és internetezést követően egyik helyi barátunk úgy döntött, hogy leteszteli a partiképességünket, és elvisz egy klubba, ahol esténként fergeteges bulik zajlanak. Érkezésünk óta tudjuk, hogy ahol megjelenünk, ott a fekete gyerekek száma is rohamosan szaporodni kezd, és ez nem történt másképp a klubba vezető pocsolyás úton sem. Íme a bizonyíték:



Délután öt volt, ilyenkor az éjjeli zenét szolgáltató együttes tagjai normális esetben éppen átfordulnak a másik felükre, de a befolyásosnak tűnő kísérőnk közbenjárására egy-egy sör fejében kézbe vették hangszereiket, s bemutatták, hogy mit értenek errefele great partymusic alatt. A néhol kompromittáló videófelvételeket csak később hozzuk nyilvánosságra, egyelőre álljon itt két kép az esemény hitelességének alátámasztására.



Tény ami tény, a zene ellenállhatatlan végtagmegmozgató hatásának maga Csiszér Balázs sem tudott ellenállni, s fittyet hányva szépen felépített imidzsének, bemutatta otthonról hozott csekélyke tudományát: az európai beütésekkel is rendelkező afrikai partizenére nekiállt legényest táncolni. Fekete barátaink sem akartak alulmaradni, úgyhogy a boogie ritmusára ők is illegetni kezdték magukat, lehetőleg minél közelebb újdonsült fehér lányismerőseik bájosan ringó idomaihoz. Egy adott ponton Jozsó úgy gondolta, hogy neki is van itt megmutatnivalója. Úgyhogy szólt délebben élő kollégájának, hogy mostár kézbe venné a gitárt, ha ezzel nem sért meg senkit. Bátorításképpen le is fényképezte magukat, ha hit útján nem, hát látás útján bizonyosodjatok meg állításom igaz volta felől:


Ez után már a helyi együttes gitárosa kénytelen volt átadni helyét, és Jozsó megmutatta, hogy egy adott akkordsorozatra akár kétkétféle szólót is lehet játszani, amiért kenyai kollégája igen hálás is volt. Így telt a délután, kedves pajtásias hangulatban, vendéglátóink nem csalódtak partiképességünkben, a főpróbán átmentünk, mi pedig megígértük, hogy egyik este visszajövünk egy valódi bulira.
Ábel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Most mar barki irhat, nem csak regisztralt tagok...

Related Posts with Thumbnails