Önkéntes tábor Kenyában

Képek és beszámolók a Van egy téglám Kenyában projekt önkéntes táboráról.

2010. június 7., hétfő

Tudni-illik a házépítésről (mindent). 5 rész
És a Misszionárius


Jajj te, a ház adatait még nem is említettem…

Szóval 32x18 láb. Ez egymás melletti szobákra lesz osztva. Egy a fiúknak, egy a lányoknak, a középső pedig nappali-konyha. A szobák méretei: 10x18 láb a hálószobák, 12x18 láb a nappali. Meg lesz egy kis szépséges verandája is a háznak, ahova majd becsületszavamra virágot fogok ültetni a jövőben. Mit szóltok?


Nehezek voltak ezek az utóbbi napok, hetek, de én hálás vagyok azért, hogy most legalább itt történik valami. Van mozgás, kérem. Szervezkedünk, dolgozunk. Tegnap (múlt szombaton) pl. visszatért Ryan, a misszionárius barátom, prédikálni, ahogyan megígérte annak idején. Vagy csak a zakójáért jött? Neeeem, nem.


És annak ellenére, hogy nem nagyon volt időnk megszervezni ezt a napot, egy nagyon áldott délután kerekedett ki belőle. Sokan összegyűltek a focipályára, azok is ott voltak, akik egyébként nem járnak templomba, halászok, fiatalok, és nagy szemekkel hallgatták Ryant, aki vagányul prédikált. Bibliákat is hoztak, 20 angol meg 20 luo nyelvű újfordítású Bibliát, és jutányos áron, csupán 0.2 euróért adták el az. Ennek az emberek nagyon örültek, mert a közelben ilyen Bibliákat egyáltalán nem lehet találni, és ha lehet is, sokkal drágábban. Szóval nagy versengés volt a 40 Bibliáért. (Persze olyan is volt, aki 6-ot vásárolt, lehet azért, hogy aztán eladja őket drágábban, erre azért kellett volna gondoljanak, hogy 1 embernek csak 1 Biblia…) Aztán másnap (vasárnap) becsületszavamra többen mentek templomba, mint azelőtt, és új arcokat is láttam. Halász-arcokat. Nem semmi, mi?

Készítettem sok képet, de éjsze azokat csak otthon fogom tudni megmutatni, ugyanis akárhogyan próbálom, ilyen lassú internettel lehetetlen képeket küldeni vagy feltölteni a netre. Sajnálom. Azért még néhányszor meg fogom próbálni, jó?


(Megpróbálta többször is Balázs a múlt héten ÉÉÉSSS ma sikerült!!! Íme néhány kép az építkezésről:)

Kérem alásan, tudniillik most befejezem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Most mar barki irhat, nem csak regisztralt tagok...

Related Posts with Thumbnails