Önkéntes tábor Kenyában

Képek és beszámolók a Van egy téglám Kenyában projekt önkéntes táboráról.

2010. május 30., vasárnap

Tudni-illik a házépítésről (mindent). 1 rész.

(Balázs többoldalas levelét, melyet megkért, hogy tegyek fel a blogra, csak részletekben közöljük, hogy megkönnyítsük számátokra a befogadást:)! A hét folyamán minden felkerül. Kitartás, Győzelem!)

Kérem alássan tudniillik...

...itt, a semmi közepén házépítés folyik. Minden a házról szól manapság, a mi kis önkéntes házunk körül forog fejünk minden gondolatttya… Mi vagyunk a csontbrigád. Soványan, forróságban izzadva két hétig folyamatosan sziklát csákányoztunk, és az újonnan vásárolt vésőkkel meg kalapácsokkal okoskodva meg erősködve nagy darab köveket gurítottunk a mélybe. Fociedzés, iskolában tanítás elmaradt.

Kérem alássan, tudniillik, Wilfred meg John barátom nagyon örültek annak a kevéske pénznek, amivel fizettem őket (10 euró per hét). Wilfred azt mondta, hogy ezt a pénzt vagy az egyetemre fogja megspórolni, vagy pedig arra használja fel, hogy engem elkísérjen Nairobiig, egészen a repülőig, hogy integessen fehér tenyerével. Izmos emberek ezek a fiatal halászbarátaim, nagyon keményen dolgoztak, tudniillik Wilfrednek első alkalommal életében izzadtak az alsó lábszárai. Meg volt lepődve, hiszen eddig még sose látta a lábát izzadni. Azt mondta ez Kenyában történelem. Lehet, hogy a közeljövőben az érettségi kérdések között fog szerepelni, hogy kinek a lába izzadt 2010 májusában, miközben önkéntes szolgálatot végzett. És a diák meg se várja, hogy a tanár befejezze a kérdést, máris rávágja, hogy Sir Wilfred Omondi James. Vicces ember ő, így beszél.

4 megjegyzés:

  1. Nem lehetne egy kicsit nagyobb részekbe közölni? Értem én, hogy meg akarjátok könnyíteni a befogadást, de attól még nagyon kiváncsiak vagyunk :D (vagy beszéljek egyesszámba: vagyok, bár nem hinném, hogy csak én), és ez csak növeli a kiváncsiságot...

    VálaszTörlés
  2. Szia Balázs! Most leltem rá a transindexen a veled készült riportra. Háááát...rendesen meglepődtem. Nagyon rég nem találkoztunk, úgyhogy nem is tudtam hogy el vagy tűnve, oly messzire ráadásul. Nagyon örvendek neked, és drukkolok, hogy mindent célodat elérd, amit kitűztél magadnak! Sok ölelés Rumányából. :) Dobre Júlia

    VálaszTörlés
  3. Igazad van Ágoston, lehetne egy picit hosszabb részeket is közölni, csak az átjavítása, magyarítása (amire megkért Balázs) hosszas most nekem, mert Sándornak besegítek a dolgozatába, és ma kell leadni:)
    na de igyekszem

    VálaszTörlés
  4. Értem. :) Akkor bocsánat a türelmetlenkedésért.

    VálaszTörlés

Most mar barki irhat, nem csak regisztralt tagok...

Related Posts with Thumbnails